Sademetsään!

Moi!

Mun oli tarkoitus kirjoittaa oikein pitkä blogiteksti ennen sademetsään katoamista, mutta viime päivät ovat menneet kiireisissä merkeissä kenttätyöhön valmistautuessa. Mutta tässä tiivistettynä viimeisen kuukauden jutut: Meksikon matka meni hyvin, PUCP (yliopisto) on lopultakin kunnialla ohi, ja laukku on taas pakattu. Huomenna suuntaan bussilla 18 tunnin matkan päähän Jaénin kaupunkiin Pohjois-Peruun.

Meksikosta voisi kertoa vaikka kuinka pitkään, koska tuntuu että siellä riittää nähtävää ja tehtävää ihan laidasta laitaan. Me muun muassa ajeltiin autolla Oaxacan maaseudulla, käytiin parikin kertaa katsomassa painia (lucha libreä), maattiin rannalla, bongattiin delfiinejä, ihailtiin upeaa arkkitehtuuria, käytiin museoissa ja osallistuttiin kokkauskurssille. Katuruoka ja ruoka ylipäätään oli älyttömän hyvää ja halpaa. Siitä nautittiin aina silloin kun ei vatsa ollut liian pahasti sekaisin.

Xochimilcon absurdi kanaali.

Xochimilcon absurdi kanaali Meksiko Cityssä.

Limaan palasin 30.12., ja uusi vuosi meni sikureiden ja kaverin kavereiden kanssa rannalla Liman lähistöllä. Siellä nukuin yön kaverin vuokraaman kämpän kivilattialla. Parannusta viimevuotiseen uudenvuodenyöhön oli, mutta ensi vuonna tavoitteena voisi olla patja.

Punta Hermosa.

Punta Hermosa.

IMG_0408_1024

Uusi vuosi 2015 Madridin lentokentällä.

 

thumb_IMG_1746_1024

Uusi vuosi 2016 Punta Hermosassa Perussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huomenna alkaa matka Jaéniin, jonne saavun toivottavasti perjantaina aamupäivästä. Olen ensin reilun viikon Jaenissa, ja saan toivottavasti siellä tilaisuuksia jutella muutamien järjestötyyppien ja natiivikylistä kaupunkiin asumaan tai käymään tulleiden ihmisten kanssa. Tarkkaa suunnitelmaa ei ole, katsotaan mitä vastaan tulee. Ensi viikon viikonloppuna menen erään perulaisen antropologin, Erik Pozon, kanssa samaa matkaa Jaénista Supayakun kylään.

Supayakussa olen näillä näkymin huhtikuun ekoihin päiviin saakka. Kylä on jatkuvassa kontaktissa muun maailman kanssa, ja kuuleman mukaan siellä on pieniä kauppoja joista saa perustavaraa (mitä sitten lieneekään). Vesi on johdettu letkua pitkin läheisestä vesiputouksesta ja pääkylässä on yleensä sähköä. Yksihuoneisissa taloissa on maalattia, seinät on tehty kapeista oksista ja kokkaus tapahtuu nuotiolla. Vessoina toimivat reiät maassa. Mielikuvat puolialasti rumpua soittavista sulkapäisistä intiaaneista varmaan voi unohtaa, sillä vastassa on mitä luultavimmin farkut jalassa kokista juovia ja kännykästä cumbiaa kuuntelevia nykyinkkareita.

Jaénissa mulla pitäisi toimia mobiilidata, joten vielä ensi viikon ajan pystyn lukemaan viestejä whatsappissa ja facebookissa. Supayakussa nettiä ei ole, ja kännykkä toimii vain perulaisten numeroiden kanssa. Äidin, isän, Aleksin ja Santsin kanssa meillä on erityissysteemit kommunikointiin (limalaisen kaverin välityksellä). Jos siis haluatte urkkia musta tietoja tai kertoa mulle jotakin niin noiden tyyppien kautta onnistunee. Muussa tapauksessa ei muuta kuin loistavaa alkuvuotta kaikille. Kuulette musta todennäköisesti seuraavan kerran huhtikuussa.

2 vastausta artikkeliin ”Sademetsään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *