Lentoja

Moi!

Oho, enpä tajunnutkaan että tässä meni koko syyskuu ilman yhtään blogitekstiä! Nyt on siis taas päivityksen aika. Limassa kesä tekee tuloaan. Päivisin paistaa usein aurinko ja farkut jalassa tulee hiki, mutta illalla viilenee vielä niin paljon että takki on pakko laittaa päälle. Lukukausi yliopistolla on aika lailla puolessa välissä. Kuten ennenkin, hommaa riittää opintojen puolesta tosi paljon. Esimerkiksi yhdellä kurssilla meillä on joka viikko tentti (yhteensä 15 tenttiä) ja toiselle kurssille pitää tehdä lukukauden aikana mm. 19 kriittistä referaattia. Hohhoh. Opiskelun lisäksi oon lenkkeillyt aika paljon ja ollut mukana sikurijutuissa. Vapaaehtoistyön Vizcacherassa päätin lopettaa, koska tuntuu että aika ei vain mitenkään riitä kaikkeen. Se on tuntunut tosi hyvältä ratkaisulta, vaikka katukirjastot olivatkin ihania ja tärkeitä.

thumb_IMG_1444_1024

Olen viimein löytänyt muutaman tosi hyvän kontaktin (paikallisia tutkijoita) gradua varten, ja se homma on edennyt. Tutkimussuunnitelma alkaa olla laadittuna, ja muutenkin vaikuttaa siltä että tämä juttu tulee oikeastikin toteutumaan. Tarkoitus on siis mennä heti tammikuun ekoina päivinä sademetsään ja asua siellä jonkin pienen yhteisön kanssa kolme kuukautta. Mulla on vielä muutama paikkavaihtoehto, ja nyt pitäisikin pikapuolin valita minne haluan mennä (Ashaninkojen luo Satipoon vai Awajúnien luo Cajamarcaan).

Lentoja olen ostellut viime aikoina ahkerasti, ja mulla on nyt kolmet liput olemassa. Tämän kuun lopulla menen käymään Puerto Maldonadossa. Meillä on yhden kurssin puitteissa siellä pari päivää kenttätyötä. Lisäksi mun pitää samalla reissulla käväistä Brasilian puolella jotta saan taas viisumin uusittua. Sitä seuraava reissu on joulukuussa, jolloin mennään Aleksin kanssa kolmeksi viikoksi Meksikoon. Viimeiset lennot ovat huhtikuussa, ja silloin suuntana on Suomi! Lähden Limasta 6.4. ja perillä Helsingissä olen toivon mukaan 8.4. illalla. Aika lailla puoli vuotta siis vielä tätä seikkailua jäljellä.

thumb_IMG_1425_1024

Koti-ikävä on helpottanut tosi paljon syyskuisesta, ja tuntuu että tuo lentojen ostaminen Suomeen auttoi myös asiaa. Vielä on paljon tehtävää täällä, ja etenkin alkuvuoden kenttätyöstä sademetsässä olen innoissani. On kuitenkin kiva tietää nyt tarkkaan milloin pääsee takaisin kotiin. Suomi-ikävään saattaa tulla helpotusta myös jo tällä viikolla, kun saan tänne Limaan kylään isän, äidin ja Daven. Jee 🙂

Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille!

5 vastausta artikkeliin ”Lentoja

  1. Ihanaa, ne tulee jo nyt! Tai en tiä onko jo ihan hyvä sana, mut itellä tää opiskelu ja työnteko samaan aikaan hämärtää ajantajua… Mutta kivaa, alle puoli vuotta kuulostaa jo ihan käsiteltävissä olevalta ajanjaksolta 🙂 ja tuossa vaiheessa itelläkin on tätä tuplabuukattua elämää vaan reipas kuukausi jäljellä. Sitten syödään poppareita.

  2. Moikka! Olipa kiva sattuma löytää sun blogi – oon ite lähdössä (/tulossa 🙂 Limaan vaihtoon Helsingin yliopiston kautta ensi keväänä. Tuun myöskin La Católicaan, ja antropologian sivuaine ois tarkotus opiskella.

    Ilmeisesti säkin olet lukenut antroa? Ootko tykännyt sen kursseista? Saisinko kysellä sulta Limasta tai PUCPista tai muista mieleen tulevista asioita? 🙂

  3. Moi! Onpa hauskaa! Vastailen tosi mielelläni kysymyksiin ja kerron enemmän opiskelusta täällä 🙂 Lisää mut vaikka facebookissa kaveriksi (Anni Latva-Pukkila) tai laita sähköpostia anni.latva-pukkila@helsinki.fi. Tammikuun alusta maaliskuun loppuun oon sademetsässä kenttätyössä enkä varmaan pysty vastailemaan viesteihin ainakaan usein, mut ennen sitä kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *