Loma

Hei! Pahoittelut pitkästä blogihiljaisuudesta. Ilmeisesti mulle on käynyt tämä varsin yleinen ilmiö ulkomailla asuvien bloggauksessa: aluksi tekstiä tulee koko ajan, mutta kun elämä tasoittuu ja kaikki tuntuu jo jokseenkin normaalilta, alkaa kirjoitussuoni tukkeutua. Lisäksi mulla viimeinen kuukausi opiskeluita oli aivan raastava, joten liikaa aikaa ei ollut. Jokainen päivä meni samalla kaavalla: seitsemältä herätys, proteiinipirtelöä aamupalaksi, klo 8–18 luentoja tai kirjastossa lukemista ja yliopistolla euron lounas, kuuden jälkeen salille, puoli yhdeksältä kotiin, iltapalaksi kaksi keitettyä kananmunaa ja salaattia, suihkuun, jakso How I met your motheria Netflixistä ja kymmeneltä nukkumaan. Ja sama toistui joka päivä. Että nytpä tiedätte aika tarkalleen mitä oon tehnyt. Ei siitä sen enempää.

Yliopiston lounas.

Yliopiston lounas.

Bongasin yhden kampuksella asuvista peuroista.

Bongasin yhden kampuksella asuvista peuroista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisten yhdeksän opiskelupäivän aikana mulla oli viisi lopputenttiä, esitelmä ja essee. Yhteensä näiden neljän kuukauden aikana lukemista oli noin 4200 sivua, joista suurin osa tuli noihin lopputentteihin. Välillä meinasi usko loppua, mutta vaikuttaa siltä että kaikki kurssit menivät läpi. Yhden kurssin tuloksia vielä odottelen, mutta sen suhteen ei pitäisi olla ongelmia. Sain väli- ja loppukokeista hyväksyttyjä arvosanoja koko skaalalla eli kaikkea mahdollista yhdestätoista (alin hyväksytty) kahteenkymmeneen (paras mahdollinen arvosana). Loppuarvosanoihin olen todella tyytyväinen.

Kauppahallista löytyy kaikkea jännää.

Kauppahallista löytyy kaikkea jännää.

Marsu tai kani lounaaksi?

Marsu tai kani lounaaksi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loma mulla alkoi pari viikkoa sitten, ja nyt olen tehnyt kaikkea mitä en lukukauden aikana ennättänyt. Olen esimerkiksi tutustunut moniin Liman kaupunginosiin, ollut telttailemassa Andeilla, käynyt elokuvissa ja teatterissa, pyörinyt kirpputorilla, suunnitellut elokuun reissua Cuscoon ja Puerto Maldonadoon ja yrittänyt saada gradusuunnitelmia vähän etenemään. Lisäksi meidän sikuriryhmällä on ollut useampia keikkoja. Olen alkanut tykätä Limasta koko ajan enemmän, kun nyt osaan jo suunnilleen toimia täällä ja esimerkiksi kulkea paikasta toiseen. Mitään bussiaikatauluja tai -reittejähän täällä ei ole, karttoja vain vähän, yhdellä kadulla monta eri nimeä, sama nimi monella kadulla jne. Taksikuskeillekin pitää osata itse neuvoa reitti ja täytyy tietää mikä on sopiva hinta mistäkin bussi- tai taksimatkasta. Aluksi tuntuikin etten pysty tekemään täällä yhtään mitään, mutta nyt tulee jo aika usein onnistumisen kokemuksia, kun selviän monista jutuista suhteellisen vähällä säädöllä.

Barrio chino, eli kiinalainen kaupunginosa.

Barrio chino, eli kiinalainen kaupunginosa.

Liman keskustassa.

Liman keskustassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime viikonlopun vaellusreissu Marcahuasiin Andeille oli hieno, vaikkakin aika haastava. Matkustettiin ensin bussilla pieneen San Pedro de Castan kylään, ja totuteltiin siellä korkeuteen (3200 metriä merenpinnasta) yhden yön ajan. Seuraavana päivänä pakattiin aasin selkään vedet, polttopuut ja eväät ja vaellettiin 4100 metrin korkeuteen. Kaikkia tavaroita ei aasi jaksanut kantaa, joten mä toimin toisena aasina ja kuskasin rinkkaa selässä. Aika tiukkaa vaeltaa tollasessa korkeudessa, mut päästiin perille. Marcahuasissa ihailtiin hienoja kallioita ja kivimuodostelmia, esi-inkakautisten rakennusten raunioita ja ehkä Perun upeinta tähtitaivasta. Telttailu oli vähän vilpoisaa, kun yöllä lämpötila laski lähelle nollaa ja Clas Ohlsonin viiden euron makuupussi ei ihan soveltunut sellaisiin oloihin. Nukkuminen jäi vähiin, mutta reissu oli ehdottomasti sen arvoinen.

thumb_DSC04031_1024

Bussin odottelua.

Aamupalalla paikallisessa ravintolassa oli kai hauskaa.

Aamupalalla ravintolassa San Pedrossa oli kai hauskaa.

 

Aasin pakkausta San Pedrossa.

Aasin pakkausta.

thumb_DSCN3133_1024

Paikalliset tädit painoivat menemään puolta nopeampaa kuin me. Takana San Pedro de Castan kylä.

thumb_20150718_112229_1024

Amélie, Dell ja minä.

thumb_DSCN3213_1024

Ruokaa!

Ruokaa!

 

thumb_20150719_070633_1024  thumb_DSC09279_1024

 

Tällaista tänne. Kuullaan taas!

2 vastausta artikkeliin ”Loma

  1. Oo paljon kuvia! Mun sydäntä lämmittää nuo olkisilinterihatut (tai sellanen tulee niistä mieleen ainaki näin kuvien kautta) ja aasinpakkaajapapat 🙂

  2. Kiitos taas päivityksistä ja kuvista! Kylläpä kuulostaa rankalta opiskelut siellä. Onneksi saat välillä nauttia lomastakin. Voi melkein olen kateellinen kun ajattelen sitä kaunista Perun tähtitaivasta mitä olet saanut tuijotella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *