Sademetsä

Toissaviikolla olin yhden kurssini tiimoilta Satipossa Perun sademetsässä. Reissu oli todella intensiivinen mutta antoisa. Tutustuimme vaikka kuinka moniin ihmisiin ja näimme upeaa luontoa. Vierailimme mm. kahvin ja kaakaon viljelijöiden ja tuottajien luona, kolmessa natiiviasukkaiden kylässä, nunnan perustamassa orpokodissa, paikallisradiossa, ananaspellolla ja pienessä kyläkoulussa. Jututimme esimerkiksi turismin kanssa työskenteleviä tyyppejä, 97-vuotiasta siirtolaista ja paikallisia poliitikkoja. Tunnuimme olevan tosi suuri uutinen Satipossa, ja meistä tehtiin jopa ohjelma paikallistelevisioon. Reissu ei ainakaan vähentänyt mun poltetta päästä joskus sademetsään pidemmäksikin aikaa. Kuvat kertokoot enemmän.

Satipo

Satipo.

Kyläkoulu kaikkine oppilaineen (yksi luokka kaiken ikäisille) ja meidän kurssilaiset.

thumb_DSC_8838_1024

Kahvipensas.

Kahvipensas.

Kahvia kuivumassa.

Kahvia kuivumassa.

Kaakao.

Kaakao.

thumb_DSC03946_1024

Ananaspellolta.

Vesiputous.

Päästiin uimaankin.

Päästiin uimaan vesiputouksen juurelle.

Paikallinen yrttitohtori parantaa yhtä meidän ryhmäläistä.

Yrttitohtori parantaa yhtä meidän ryhmäläistä.

Puerto Ocopa.

Puerto Ocopa.

Yhdessä kylässä paikalliset olivat järjestäneet kokkauskilpailun, ja meidän piti valita voittajaperheet.

Yhdessä kylässä paikalliset olivat järjestäneet kokkauskilpailun. Meidän tehtävänä oli maistella kaikkea ja valita voittajaperheet.

Myös proffa pääsi maistelemaan ruokia.

Myös proffa pääsi maistelemaan ruokia.

thumb_DSC_9215_1024

Asháninkoja.

thumb_DSC_0134_1024

Ei lisättävää.

Nyt elän jälleen normaalia arkea Limassa. Tänään oli luennolla taas hieno osoitus yliopiston koulumaisuudesta, kun luennon alussa pari kaverusta kuiski toisilleen, ja proffa päätti sen takia laittaa istumajärjestyksen uusiksi. Ei kai siinä mitään, mutta mua vähän huvitti.

Tulevana viikonloppuna lähden uusimaan viisumia Bolivian puolelle. Toiveissa olisi tällä kertaa saada viisumi kuudeksi kuukaudeksi (viimeksi mulle annettiin vain 3 kk), ja olenkin henkisesti valmistautunut vetämään rajalla vaikka kunnon itkukohtauksen jos tilanne sitä vaatii. Bolivian pikareissun jälkeen mun on tarkoitus olla Limassa muutama kuukausi ja vääntää raivolla loppuun tämän lukukauden kurssit. Seuraavan kerran reissausta on tiedossa vasta elokuussa, kun näillä näkymin saan rakkaan Aleksin tänne ja lähdetään yhdessä mm. valloittamaan Machu Picchua.

Kuullaan taas 🙂

3 vastausta artikkeliin ”Sademetsä

  1. Ahhhh tuo ananaspelto <3 Minä niin kirmaisin tuonne puukkoni kanssa ja kiskoisin tuoretta ananasta kaksin käsin naamariin 😀 Kuulostaa hauskalta tuo perheidenvälinen ruokakisa, oisin kans ehkä halunnu päästä maistelemaan jotain jänniä juttuja 🙂 Kivoja kuvia!

  2. Ananakset oli älyttömän makeita! Opin tosin myös (en viljelijöiltä vaan kaikilta muilta tyypeiltä), että ananaksen kasvatus on aika epäekologista puuhaa. Se vaatii hirveästi kemikaaleja ja jättää nopeasti maaperän täysin käyttökelvottomaksi.

    Ja Tarja, mietin itsekin juuri eilen Bolivian maaseutumaisemia katsellessani että vaikka välillä fiilikset täällä seilaa laidasta laitaan, niin olen kyllä onnekas kun saan nähdä näin paljon kaikkea uutta. Ehtii sitä Suomessakin sitten taas olla ihan riittämiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *